oslagbarearn

Direktlänk till inlägg 29 oktober 2010

BRA, IBLAND MINDRE BRA!

Av Emelie Hörman - 29 oktober 2010 22:03

Är ett tag sedan det blev nåt skrivet här men det betyder inte att vår träning ligger nere!

Just nu jobbar vi mycket med fjärren. Inget enkelt moment precis men vi har ju vintern på oss att träna och få till fina skiften med rätt teknik. Ibland går det riktigt bra, ibland mindre bra! Tror i alla fall att vi hittat ett bra sätt att träna in det på, använder mig av "omvänt lockande" och det har hittills funkat bäst. Då blir Arn koncentrerad och gör lugna skiften utan förflyttningar. Den "hjälpen" måste ju förståss bort men det tar vi på lite sikt. Tack vare att vi tränar så mycket fjärr har faktiskt Arns läggande blivit mycket bättre. Går snabbare och snabbare!

Vittringen har vi börjat träna tävlingsmässigt med att någon träningskamrat får lägga ut pinnarna och att jag vänder mig bort. Detta moment börjar kännas säkert så till vida att Arn 9 gånger av 10 plockar rätt pinne, däremot skulle det inte skada med lite mera fart. Tror vi får jobba lite mer med förväntan där, känns som den saknas lite och då kommer nog farten oxå. Huvudsaken är i alla fall att rätt pinne plockas!

Funderar lite på att starta en tre på vårt klubbmästerskap med då avstå fjärren som inte hinner bli klar tills dess, mest bara för att få testa på att köra en lydnadsklass 3 och se lite hur vi ligger poängmässigt.

En sak som jag funderat mycket på är hur man bäst hanterar sin hund mellan momenten? Ska den gå fot eller bara hänga med vid sidan? Arn är ju en ganska utåtriktad hund så vi behöver någon slags struktur känner jag. Ja, det tål att tänkas på och framför allt prova sig fram!

På söndag är det träning med gänget som gått tävlingslydnadskurs för mig och Maarit under hösten. Kursen är slut men vi fortsätter tillsammans som träningsgrupp. Hela gruppen är väldigt duktiga och framför allt ambitiösa så till våren är dom säkert redo för att äntra tävlingsplanen. Ska bli spännande att få följa dom!

Skydd tränar vi varannan lördag och det är nog det bästa Arn vet att få göra. Här har vi börjat med att kräva lite lydnad innan man kastar sig över figgen och det tycker nog Arn är fullständigt onödigt. Vi får ha en och annan diskusion innan vi kommer överens! Här sker samma sak som om man vallar, hunden tänder och då har man plötsligt tappat ganska mycket lydnad.

Ja, det var lite om vad vi haft för oss sen sist.


ÖNSKAR ER ALLA EN TREVLIG HELG!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Emelie Hörman - 21 januari 2011 09:11

Vi har flyttat! Klicka på länken för att komma till vår nya sida.   FRITT FÖLJ ...

Av Emelie Hörman - 19 januari 2011 09:27

Igår kväll hade vi föreläsning med Maria Brandel (fd Hagstörm) på klubben. Temat var från Valp till stjärna som också hennes senaste bok heter. En otroligt intressant och framför allt inspirerande föreläsning! Vi fick bla tips på att lära våra hund...

Av Emelie Hörman - 16 januari 2011 12:46

Några bilder från gårdagens skyddsträning:             ...

Av Emelie Hörman - 15 januari 2011 10:10

Igår kom äntligen sparken hem som jag beställt! Efter att ha hämtat den stack vi direkt upp till stugan för en provtur. Jisses va det gick! Arn tyckte det var superkul! Jag har köpt en "Ljusdalsspark" som har den fördelen att den är ihopfällbar vil...

Av Emelie Hörman - 4 januari 2011 11:39

Efter dagens träningspass har jag bestämt att vi ska börja om med rutan. Arn är inte alls säker på den och då känns det helt fel att jobba vidare. Det blir helt enkelt fel lite för många gånger! Alt. dåligt tempo ut vilket är en tydligt tecken på att...

Presentation


Hundträningsgalen tjej.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Hur många timmar i veckan tränar du hund? ( i genomsnitt)
 14 timmar eller mer
 10 -14 timmar
 7 - 10 timmar
 3 -7 timmar
 1-2 timmar

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards