oslagbarearn

Alla inlägg den 6 januari 2010

Av Emelie Hörman - 6 januari 2010 22:24

Igår var vi till klubben och tränade lydnad ihop med träningsgruppen. Eftersom det var sisådär -20 grader ute valde vi att träna inomhus i klubbstugan. Det går det också men man kan förståss inte köra tex. framåtsändande eller liknande. Carola behövde hjälp med just framåtsändande så när det blev hennes tur gick vi faktiskt ut. Arn var super laddad! Han vill så mycket att det helt enkelt blev lite hjärnsläpp emellanåt, tex blev det ett skall när jag sa fot. Vi tränade även på krypet och det går bättre och bättre. Än så länge handlar det ju bara om ett kryp framåt eller ett bakåt. Alla ville testa bakåt krypet så vi fick visade dom andra hur vi gjort. Mia var övertygad om att Myrra inte skulle gå att lära krypa bakåt men det gick alldeles utmärkt. Hur som helst så hade vi en trevlig förmiddag med många skratt! Fick lite ny inspiration och energi!

Idag har vi tränat lite framförgående på promenaderna. Arn vet nu vad ordet framåt betyder, men sen är det förståss en del finslipning kvar och så ska han kunna gå rakt fram en längre sträcka oxå. Just nu handlar det bara om några steg! Han vill gärna prova att vända sig om för att se om leken kanske är på väg. Köpte det i början men nu gör vi bara om, vill inte att han ska få för sig att det ingår i momentet. Annars tycker jag att han lärt sig tanken med framförgåendet väldigt snabbt, vi har inte tränat många gånger. Hans signalkänslighet (eller vad man ska kalla det?) har verkligen kommit fram i momentet, så tydligt när jag tittar framåt Arn jobbar framåt. Märkte det även väldigt tydligt när vi körde agility i söndags. Vad jag gör med min kropp och blick blir blir vägvisaren för honom. Fränt!!

Annars tycker jag han är väldigt duktig på att koppla av trots att det inte blivit särskilt mycket träning dom senaste veckorna. Han ligger på sängen och sover när det inte händer nåt annat. Var lite orolig för att han kanske skulle bli stissig av så lite aktiveringen men så var det alltså inte.

Jobbat lite med gymbollen har vi förståss också gjort. Nu hoppar han upp på bollen utan min hjälp. Än så länge gör vi inga särskilda övningar på bollen utan det går mest ut på att Arn ska kunna hålla balansen antingen ståendes eller sittandes. Han vill gärna lägga sig ner på bollen (bekväm som han är) men det försöker jag stoppa.

På sista tiden har Arn blivit en riktig gosehund! Så mysigt! Hans päls kommer bli utsliten om det fortsätter på det här sättet...........

Presentation


Hundträningsgalen tjej.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Omröstning

Hur många timmar i veckan tränar du hund? ( i genomsnitt)
 14 timmar eller mer
 10 -14 timmar
 7 - 10 timmar
 3 -7 timmar
 1-2 timmar

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards